Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 09:55
UPD:10:02

Aspis Bank: «Οι ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισµού και των επιτοκίων εξακολουθούν να κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές, µε αποτέλεσµα χθες οι αµερικανικές µετοχές να απολέσουν τα αρχικά κέρδη τους και να κλείσουν αρνητικά. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να επηρεαστούν αρνητικά και το ίδιο θεωρούµε πιθανό να συµβεί και στην εγχώρια αγορά».

Fortius Finance: «Η ψυχολογία των επενδυτών μπορεί να βρέθηκε στο ναδίρ στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, αλλά στη συνέχεια η αντίδραση βελτίωσε κάπως την ψυχολογία τους, η οποία παρά την αντίδραση που καταγράφηκε δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι έχει μεταβληθεί. Από τεχνικής απόψεως ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ανάκαμψη του ΓΔ πάνω από τον ΚΜΟ των 200 ημερών (3.709 μονάδες), με το ζητούμενο στην τρέχουσα φάση να είναι η περαιτέρω άνοδος του ΓΔ και η σταθεροποίησή του μεταξύ των 3.800 και 3.900 μονάδων.

»Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε, ότι η πορεία των ξένων δεικτών και ιδιαίτερα της Wall Street δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ενθαρρυντική, καθώς χθες υποχώρησε εκ νέου. Κατά συνέπεια σήμερα πιστεύουμε, ότι ουσιαστικό σημείο αναφοράς, πλην βέβαια της πορείας του τραπεζικού κλάδου, θα αποτελέσει και η πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών, όπου το ΧΑ θα στραφεί προς αναζήτηση τάσης. Κλείνοντας οφείλουμε να παρατηρήσουμε, ότι από τη στιγμή που το κλίμα παραμείνει αρνητικό στο εξωτερικό, η οιαδήποτε άνοδος θα χαρακτηρισθεί ως ευκαιρία ρευστοποιήσεων».

Euroxx: «Συνεδρίαση για γερά νεύρα χθες στην Σοφοκλέους με τον γενικό δείκτη να ανοίγει έντονα θετικός και στη συνέχεια να καταγράφει απώλειες μέχρι και -3,3% περίπου ενώ στην συνέχεια αντέδρασε θετικά και έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,15%. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε αυξημένος, από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-80 ενισχύθηκε σημαντικά. Στην Ευρώπη οι βασικότεροι δείκτες κατέγραψαν σημαντικά κέρδη, στην Αμερική επικράτησαν πτωτικές διαθέσεις και τέλος στην Ασία μικτές τάσεις. Για σήμερα εκτιμάται ότι το Χ.Α. θα διατηρήσει το καλό κλίμα με ηπιότερους ρυθμούς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα