Η ΕΛ. ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ αποτελεί τον κεντρικό βραχίονα του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Sponsored Content
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 11:15
UPD:11:15

H εταιρεία αναπτύσσει, κατασκευάζει και λειτουργεί μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με έμφαση στην αιολική ενέργεια.

Με ξεκάθαρο ελληνικό προσανατολισμό αλλά και ελληνική ταυτότητα, η ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ διαθέτει αιολικά πάρκα από τη Θράκη ως την Κρήτη και από την Κεφαλονιά ως τη Λέσβο, αξιοποιώντας το σημαντικό ενεργειακό δυναμικό της χώρας σε ΑΠΕ.

Σήμερα, η ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ:

  • έχει σε λειτουργία έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 289 MW,
  •  κατασκευάζει 6 νέα αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 202 MW σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Θράκη & Ιόνια νησιά,
  • διαθέτει χαρτοφυλάκιο νέων έργων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 429 MW (τα 408 MW αιολικά), εκ των οποίων 118 MW με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους.

Ορόσημο στην πορεία της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ υπήρξε η εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το καλοκαίρι του 2014, αντλώντας € 32,5 εκατ. για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος. Από τότε μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει διπλασιαστεί, κατέχοντας πλέον τη θέση του 2ου μεγαλύτερου παραγωγού αιολικής ενέργειας στη χώρα. Παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία αξίας στους μετόχους που την εμπιστεύθηκαν μέσω της περαιτέρω ανάπτυξής της που αποτυπώνεται στα θεμελιώδη οικονομικά της μεγέθη.

Η ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ συμμετείχε πρόσφατα με επιτυχία στην πρώτη Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για Αιολικές Εγκαταστάσεις που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, με ένα αιολικό πάρκο, ισχύος 28,8 MW στη Θράκη, κατοχυρώνοντας νέα σύμβαση 20ετούς λειτουργίας με τιμή αναφοράς 70 €/MWh. Παράλληλα, η εταιρεία, παρακολουθώντας τις θεσμικές αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, προετοιμάζεται για την αποτελεσματική συμμετοχή της στο νέο τρόπο λειτουργίας της αγοράς ΑΠΕ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα