GUS: Μείωση των κερδών, διαχωρίζει τμήματά της τον Οκτώβριο

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 10:44

ΜΕΙΩΣΗ εμφάνισαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής της Βρετανίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, GUS Plc, καθώς η εταιρεία διαχώρισε το σκέλος των ειδών πολυτελείας, Burberry Group Plc και οι πωλήσεις μειώθηκαν στις αλυσίδες της στη Βρετανία, Argos και Homebase. Η GUS είπε ότι θα διαχωρίσει τα δύο τμήματα που της απέμειναν τον Οκτώβριο.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 569 εκατ. λίρες στερλίνες (1,1 δισ. δολ.) ή 59,2 πένες ανά μετοχή τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 596 εκατ. λίρες ή 58,8 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο. Κατά μέσον όρο οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της GUS θα διαμορφωθούν στα 567 εκατ. λίρες στερλίνες.

Στις 13 Δεκεμβρίου του 2005 η GUS διαχώρισε την Burberry, με αποτέλεσμα το σκέλος αυτό να μην συμμετάσχει στα κέρδη της μετά από αυτήν την ημερομηνία. Τώρα η εταιρεία σχεδιάζει να διαχωρίσει σε δύο πάλι τα δύο σκέλη της, το σκέλος ελέγχου πιστώσεων, Experian και το Argos Retail Group. Οι αλυσίδες καταστημάτων Argos και Homebase αγωνίζονται να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες τους, προκειμένου να πληρώσουν τους υψηλότερους λογαριασμούς και τα χρέη τους.

Οι μετοχές της GUS παρέμειναν αμετάβλητες στις 945 πένες η μία στις 8:09 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 8,1 δισ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα