OMV: Στα ύψη οι μετοχές μετά την απόρριψη εξαγοράς της Verbund

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 11:48

ΑΝΟΔΟ έως 11% σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Αυστρίας, OMV AG, μετά τη απόρριψη των σχεδίων της, για την εξαγορά της κρατικής εταιρείας κοινής ωφελείας, Verbund, μετά την διόγκωση των πολιτικών αντιδράσεων στη χώρα.

Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο έως 4,81 ευρώ, φθάνοντας στα 47,80 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 45,90 ευρώ στις 9:37 π.μ. στη Βιέννη. Συνολικά οι μετοχές της OMV, υποχώρησαν 24% από τις 8 Μαΐου, όταν οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται στο στάδιο των συνομιλιών. Οικονομικοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Alfred Reisenberger της CA-IB στη Βιέννη, είπαν ότι η συγχώνευση αυτή δεν έχει λογική, επειδή προσφέρει ελάχιστα κεφάλαια από αυτό που θα επενδύσει η OMV στο τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, έναντι των αντίστοιχων της εταιρείας κοινής ωφελείας.

Ο συνδυασμός της OMV, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Αυστρίας με τη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της χώρας δεν είναι δυνατός σε αυτήν την εκλογική περίοδο, είπε ο υπουργός Οικονομικών Σχέσεων της χώρας, Martin Bartenstein, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους. Η Αυστρία, κατέχει το 32% της OMV και το 51% της Verbund.

Απώλειες 11% σημείωσαν σήμερα οι μετοχές της Verbund. Από τις 8 Μαΐου, έχουν υποχωρήσει 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα