Nokia: Νέες περικοπές θέσεων και έμφαση στο 5G

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 10:48
UPD:10:48
EPA/STEFAN PUCHNER

Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, άλλοτε κυρίαρχη δύναμη στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, εστιάζει πλέον στα δίκτυα. 

Σε νέες περικοπές θέσεων εργασίας παγκοσμίως και ευρύτερο «μαχαίρι» στα κόστη προχωρά η Nokia, επιμένοντας στις φιλόδοξες προβλέψεις για την κερδοφορία της. Αυτές στηρίζονται στις εκτιμήσεις για ισχυρή ζήτηση των δικτύων 5G στο υπόλοιπο του έτους και την επόμενη χρονιά. 

Η φινλανδική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, άλλοτε κυρίαρχη δύναμη στην αγορά των κινητών τηλεφώνων, εστιάζει πλέον στα δίκτυα. Δεν έχει δε ακόμη ολοκληρώσει τις περικοπές ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που είχε ανακοινώσει το 2016, όταν εξαγόρασε την γαλλο-αμερικανική Alcatel Lucent. Στοχεύει όπως ανακοίνωσε σε ετήσιες περικοπές κόστους ύψους 700 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του 2020, οι οποίες όπως είπε θα έρθουν μέσα από κατάργηση θέσεων. Δεν προσδιόρισε τον αριθμό. 

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 487 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, κατά το οποίο είχαν δώσει ώθηση έκτακτες πληρωμές αδειών από τρίτους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνει την συμφωνία άδειας για πατέντες με την Samsung. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα