Wall Street: Νέο μίνι sell-off, βουτιά άνω των 600 μονάδων

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 23:08
UPD:23:09
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Νέο μίνι sell off υπέστησαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, δίνοντας συνέχεια στην έντονη μεταβλητότητα της τελευταίας περιόδου.

Ο βιομηχανικός Dow Jones απώλεσε πάνω από 600 μονάδες, καθώς υποχώρησε κατά 2,41% στις 24.583 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατακρημνίστηκε κατά 4,43% στις 7.108 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 3,09% στις 2.656 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι υψηλότερες πιέσεις παρατηρήθηκαν στον τεχνολογικό κλάδο. Οι μετοχές των Facebook και Alphabet διολίσθησαν άνω του 4%, ενώ η μετοχή της Apple κατέγραψε απώλειες κατά 2%. Άνω του 7,5% διαμορφώθηκε η κάμψη και για τις μετοχές των Netflix και AT&T.

Οι αμερικανικές μετοχές βρέθηκαν υπό κλοιό πιέσεων και εξαιτίας του δείκτη των εταιρειών real estate, ο οποίος υποχώρησε κατά 2,6%, καθώς οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

Ευρείες απώλειες εμφάνισε και ο τραπεζικός δείκτης, καθώς μειώθηκε κατά 3,5%, με τη μετοχή της JP Morgan να διολισθαίνει άνω του 1% και της Bank of America άνω του 2,5%.

Ενδεικτικό του δυσμενούς κλίματος συνιστά η ραγδαία εκτίναξη του δείκτη μεταβλητότητας VIX, ο οποίος ενισχύθηκε στις 23 μονάδες, καταγράφοντας άλμα 95% από τις αρχές Οκτωβρίου.

Το αποψινό μίνι sell off αποδίδεται σε μία σειρά παραγόντων, όπως τα εταιρικά αποτελέσματα, η οικονομική αναταραχή στην Ιταλία, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της υπόθεσης Τζαμάλ Κασόγκι, αλλά και οι αδύναμες επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει υποστεί σημαντικές απώλειες, με αποτέλεσμα οι αμερικανικοί δείκτες να διαγράφουν τα όποια κέρδη από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα