Petrobras: Θα καλύψει την αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου

Σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Jose Sergio Gabrielli
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 13:24

ΣΤΗΝ αύξηση της παραγωγής για την κάλυψη της εσωτερικής ζήτησης θα προχωρήσει η Petroleo Brasileiro SA, η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών της Βραζιλίας, μετά την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων παραγωγής αερίου στην Βολιβία, σύμφωνα με τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Jose Sergio Gabrielli.

Η Petrobras θα επεξεργαστεί 24 εκατ. κυβικά μέτρα του καυσίμου ημερησίως στη πολιτεία Εσπιρίτο Σάντο μέχρι το 2008, στο πλαίσιο των σχεδίων της για αύξηση της εσωτερικής παραγωγής, όπως είπε ο Gabrielli σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Ν. Υόρκη. Η Petrobras ανέβαλε κάθε σχέδιο για επενδύσεις στη Βολιβία με στόχο την αύξηση της παραγωγής, η οποία σήμερα προμηθεύει πλέον του ημίσεως του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στη Βραζιλία.

Η Petrobras ψάχνει για εναλλακτικές λύσεις για την τροφοδοσία αυτοκινήτων, βιομηχανιών και θερμοηλεκτρικών εργοστασίων στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, μετά την ανάληψη του ελέγχουν των ξένων δραστηριοτήτων στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από τον πρόεδρο της Βολιβίας, Evo Morales στη 1 Μαΐου. Από το 1995 η Petrobras έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολ. στη γειτονική χώρα.

Η εταιρεία, με έδρα το Ρίο ντε Τζανέϊρο, εκτιμά ότι θα διατηρήσει τη ημερήσια ροή φυσικού αερίου των 30 εκατ. κυβικών μέτρων από τη Βολιβία, σύμφωνα με τον Gabrielli. Η ημερήσια ζήτηση φυσικού αερίου στη Βραζιλία θα αυξηθεί στα 99 εκατ. κυβικά μέτρα μέχρι το 2010, από περίπου 41 εκατ. κυβικά μέτρα που είναι σήμερα.

Το φυσικό αέριο αποτελεί περίπου το 8% του συνόλου της ενεργείας που χρησιμοποιείται στη Βραζιλία. Η χρήση του αυξήθηκε 20% φέτος.

Στις 16 Μαΐου ο Gabrielli είπε ότι η Petrobras σχεδιάζει να επενδύσει 6 δισ. δολ. σε αγωγούς στη Βραζιλία έως το 2008, προκειμένου να βελτιώσει τις εξαγωγές του φυσικού αερίου που παράγεται στα νοτιοανατολικά, το βόρεια και τα βορειανατολικά της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα