Γ.Γ. Ισότητας: Τρία έργα για την ενίσχυση της εργαζόμενης γυναίκας

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 15:40

Στην προώθηση τριών μεγάλων έργων της γενικής γραμματείας Ισότητας, αναφέρθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, και η γενική γραμματέας Ισότητας Ευγενία Τσουμάνη, κατα τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στόχος των εν λόγω έργων η υποστήριξη των εργαζόμενων γυναικών στην επαγγελματική τους ζωή, η αντιμετώπιση των στερεοτύπων μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία και η παροχή συμβουλευτικής, ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης ευπαθών ομάδων γυναικών.

Αναλυτικότερα, το πρώτο έργο έχει στόχο να βοήθήσει τις εργαζόμενες γυναίκες σε μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις να αποκτήσουν επιπλέον εφόδια για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους στην εργασία τους και να προωθήσουν την εξέλιξη τους στην επιχείρηση. Για το λόγο αυτό παρέχονται οικονομικά κριτήρια στις επιχειρήσεις για συνεχή επιμόρφωση και κατάρτιση των γυναικών, κάλυψη εξόδων βρεφονηπιακών σταθμών, ενίσχυση της τηλεργασίας. Στον πρώτο κύκλο του έργου που ήδη υλοποιείται, συμμετέχουν 20 επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.596.440 ευρώ.

Ο δεύτερος κύκλος αυτού του έργου έχει ήδη προκηρυχθεί και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 14.269.040 ευρώ, απο τα οποία το 75% είναι δημόσια συμμετοχή και 25% ιδιωτική. Επίσης, προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία έχουν απλοποιηθεί πολλά σημεία στην υποβολή των προτάσεων.

Το δεύτερο έργο αφορά την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικότερα επιδιώκει:

α) την εξάλειψη διακρίσεων εις βάρος κοριτσιών στην εκπαιδευτική κοινότητα,

β) την ενσωμάτωση της πολιτικής της ισότητας των δύο φύλων, στο περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών, του επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ

γ) την ενίσχυση των βιβλιοθηκών των ΤΕΕ και ΙΕΚ ολης της χώρας σε θέματα ισότητας φύλων καθως και την on line σύνδεσή τους με τη βιβλιοθήκη γυναικείων θεμάτων της ΓΓ Ισότητας.

Τέλος, το τρίτο έργο επιδιώκει τη βελτίωση των συνθηκών ένταξης ευπαθών ομάδων γυναικών στην αγορά εργασίας, με προγράμματα του ΚΕΘΙ (Κεντρο Ερευνας για Θέματα Ισότητας) παροχής συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών σε 9 Περιφέρειες της χώρας : Αν. Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ηπειρος, Στερεά Ελλάδα, Δυτ. Ελλάδα, Αττική, Κρήτη και Πελοπόννησο. Επίσης, δημιουργούνται άλλα τρία παραρτήματα του ΚΕΘΙ στην Καλαμάτα, τηνΑμφισσα και την Πρέβεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα