Αίτημα για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 16:15

Στους χαμηλούς ρυθμούς αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της γ.σ. της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μανιατάκης. Οπως τόνισε, η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν μετακύλισε το αυξημένο κόστος των καυσίμων και της ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές, με αποτέλεσμα τα τιμολόγια της ΔΕΗ να είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη των «15» και ειδικά τα οικιακά να είναι κατά 52% χαμηλότερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στο πλαίσιο της εταιρικής ανάπτυξης της εταιρείας, καθορίστηκαν έξι προτεραιότητες που θα υλοποιηθούν εντός των επόμενων 24-36 μηνών: ριζικός μετασχηματισμός της εγχώριας δραστηριότητας, επέκταση των δραστηριοτήτων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΔΕΗ που εκτιμάται σε 1,6 δισ. ευρώ, υλοποίηση καινοτόμων επενδύσεων, διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων με ιδιαίτερη έμφαση στις ενεργειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης και Μεσογείου και επιτάχυνση της ανάπτυξης της Tellas, που είναι ο μεγαλύτερος εναλλακτικός πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Ελλάδα με 14% μερίδιο αγοράς σε συνδέσεις του 2005.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Πιλαλίδης υποστήριξε ότι το θεσμικό πλαίσιο, έτσι όπως διαμορφώνεται, "ενισχύει τους ανταγωνιστές και όχι τον ανταγωνισμό" και επεσήμανε ότι δεν έχει υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα