Ανάκαμψη μετ' εμποδίων για τις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 13:43
UPD:13:50
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Τάσεις ανάκαμψης επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, αν και οι ισχυρές πιέσεις σε τεχνολογικές μετοχές στέκονται εμπόδιο σε μεγάλα κέρδη. Οι δείκτες απομακρύνονται έτσι ελαφρώς μόνο από το ναδίρ των σχεδόν δύο ετών, στο οποίο έχουν υποχωρήσει. 

Μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση των έντονων διακυμάνσεων στη Wall Street, που ολοκληρώθηκε με περιορισμένες μόνο απώλειες, αλλά και τη βελτίωση του κλίματος στις ασιατικές αγορές σήμερα νωρίς το πρωί, οι αγοραστές επέστρεψαν δειλά και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 παρουσιάζει άνοδο 0,5% στις 355 μονάδες. Οι κλάδοι καταναλωτικών αγαθών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας εξασφαλίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Αντιθέτως ο τεχνολογικός παρουσιάζει τη χειρότερη επίδοση με πτώση 1,2%.

Αρνητικός πρωταγωνιστής η γαλλο-ιταλικής κατασκευάστρια ημιαγωγών STMicroelectronics με «βουτιά» 9% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων. Απώλειες 4,8% για την Infineon και 7,2% για τη Siltronic. 

Σε αρνητικό έδαφος με πτώση 0,5% και ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Deutsche Bank να υποχωρεί 3,5%. 

Ανά την Ευρώπη ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονται 0,7% και 0,6% αντίστοιχα. Ο Dax, που χθες εμφάνισε τις μεγαλύτερες απώλειες όλων, σήμερα ανακάμπτει μόλις 0,3%. Σε αρνητικό έδαφος, αν και με πολύ μικρή πτώση, κινείται ο FTSE MIB στο Μιλάνο μετά και το μήνυμα του Ματέο Σαλβίνι ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στον ιταλικό προϋπολογισμό. 

naftemporiki.gr 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα