ΤτΕ: Συνέδριο για τη διαχείριση πιστωτικών κινδύνων

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 16:48

Διεθνές ερευνητικό συνέδριο με τη συμμετοχή επιστημόνων υψηλού κύρους σε θέματα εκτίμησης, πρόβλεψης και διαχείρισης πιστωτικών κινδύνων υπό τον τίτλο: “The Evolution of Credit Risk: Phenomena, Methods and Management” διοργανώνει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο αποτελεί έκφραση της δυναμικής της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάπτυξη έρευνας και τεχνογνωσίας στις μεθόδους διαχείρισης κινδύνων, σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις. Δίνει έμφαση στη μεταβλητότητα της φύσης των κινδύνων και στην ανάπτυξη αξιόπιστων μεθόδων εκτίμησης, έγκαιρης προειδοποίησης και διαχείρισής τους, καθώς και τρόπων αξιολόγησης της εγκυρότητας των μεθόδων αυτών.

Το συνέδριο, όπως υπογραμμίζεται, λαμβάνει χώρα σε μία εποχή κατά την οποία η διαχείριση κινδύνων αναδεικνύεται σε ουσιώδη λειτουργία σε κάθε επίπεδο οικονομικής δράσης, στις επιχειρήσεις, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στις εθνικές οικονομίες και τις ζώνες νομισματικών ενώσεων. Θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν καινοτομίες όσον αφορά τις μεθόδους διαχείρισης κινδύνων, οι οποίες συμβάλλουν στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, υπολογισμού της κεφαλαιακής επάρκειας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και ελέγχου της αξιοπιστίας των μεθόδων πιστοληπτικής διαβάθμισης στο πλαίσιο των κανονισμών της Βασιλείας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Νικολάου Χ. Γκαργκάνα, με τη συμμετοχή του καθηγητή του Manchester Business School του Πανεπιστημίου του Manchester Δρος Γεωργίου Χριστοδουλάκη, ειδικού συνεργάτη της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι προσωπικότητες διεθνούς κύρους, όπως ο καθηγητής κ. Oldrich Vasicek της Moody’s KMV, οι εργασίες του οποίου για τον προσδιορισμό των επιτοκίων αποτελούν σημείο αναφοράς στη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης, ο κ. Daniel Rosen του Πανεπιστημίου του Toronto, ο οποίος ανέπτυξε συστήματα διαχείρισης κινδύνων για την Algorithmics, ο κ. Stephen Satchell, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge (Βρετανία) και η κα Lynda Allen καθηγήτρια του City University of New York (Ηνωμένες Πολιτείες), που έχουν συνεισφέρει διεθνώς καινοτομικές μεθόδους, καθώς και ο κ. Ulrich Bindseil από τον Τομέα Διαχείρισης Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2006, στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, θα είναι στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπους του τύπου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα

210 320 3287, 210 320 3450 ή στο e-mail [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα