Η Caterpillar έσκαψε «τρύπα» στη Wall Street

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 17:47
UPD:17:56
REUTERS/Brendan McDermid

Η Caterpillar είναι ο μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής στη Wall Street σήμερα, καθώς η προειδοποίησή της για τον αντίκτυπο των δασμών και των αντιποίνων και οι κατώτερες των προσδοκιών προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη οδήγησαν σε βουτιά τη μετοχή της.

Η μετοχή της κορυφαίας κατασκευάστριας χωματουργικών μηχανημάτων στον κόσμο υποχωρεί 10%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Το διάστημα Ιουλίου- Σεπτεμβρίου τα κέρδη της εκτινάχθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 2,88 δολαριών ανά μετοχή και ξεπέρασαν ελαφρώς τις προβλέψεις των αναλυτών. Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό να ικανοποιήσει την αγορά, που εστίασε περισσότερο στα όσα προβλέπει η Caterpillar ότι θα γίνουν στο εξής.

Η διοίκηση του αμερικανικού κολοσσού υπογράμμισε ότι τα κόστη των πρώτων υλών και μεταφοράς αυξάνονονται ολόενα και περισσότερο εξαιτίας των πολιτικών προστατευτισμού. «Οι δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο» συνιστούν μεγάλη πηγή ανησυχίας και επηρεάζουν συνολικά την εφοδιαστική αλυσίδα» σημείωσε. Εξήγησε πως ήδη στο τρίτο τρίμηνο ο αντίκτυπος των ακριβότερων πρώτων ήταν 40 εκατ. δολάρια, ενώ τα επόμενα τρίμηνα μπορεί να είναι υψηλότερος.

Υπό τις συνθήκες αυτές έθεσε τον πήχυ για τα ετήσια κέρδη στα 11 με 12 δολάρια ανά μετοχή, απογοητεύοντας αναλυτές κα επενδυτές.

H βουτιά της μετοχής της έδωσε σήμα για ευρύτερες ρευστοποιήσεις στην αγορά, εξελισσόμενη στο μεγάλο βαρίδι για τον Dow Jones.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα