Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 07:13

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, οδεύοντας προς τα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Sumitomo Metal Mining Co., κινήθηκαν πτωτικά μετά την υποχώρηση της τιμής του χαλκού και του χρυσού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε απώλειες 1,1%, φθάνοντας στις 128,01 μονάδες στις 11:21 π.μ. και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 24 Μαρτίου. Ο δείκτης από την άνοδό του σε επίπεδα ρεκόρ στις 8 Μαΐου, έχει σημειώσει απώλειες 11%. Οι μετοχές των εταιρειών με υλικά, συμπεριλαμβανομένης της BHP και της Sumitomo Metal, σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών των λοιπών 10 κλάδων.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225, υποχωρούσε 1%, φθάνοντας στις 15.749,10 μονάδες. Μετοχές, όπως της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύερης τράπεζας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, κινήθηκαν πτωτικά, μετά την έκθεση η οποία έδειξε ότι οι καθαρές πωλήσεις από ξένους επενδυτές την εβδομάδα που πέρασε, αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2001.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index, του οποίου το 1/5 της αξίας του αποτελείται από εταιρείες υλικών, υποχώρησε 0,8%. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τη Μαλαισία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδονησία, λόγω εθνικής εορτής.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 5,6% χθες. Οι τιμές του χαλκού σημείωσαν απώλειες 7,4% στο Λονδίνο, όπου το αλουμίνιο υποχώρησε 4,5% και ο ψευδάργυρος σε ποσοστό 2,4%. Μία ημέρα νωρίτερα οι τιμές του χαλκού αναρριχήθηκαν 12%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη παρά ποτέ άνοδο.

Ο χρυσός στη Ν. Υόρκη υποχώρησε 5,4%, φθάνοντας στα 637,50 δολ. η ουγγιά, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μέχρι το 1993, καθώς οι διακυμάνσεις των τιμών οδήγησαν τους επενδυτές εκτός αγοράς. Την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός υποχώρησε 7,6$, τα μέγιστα από το 1990, καθώς εικάζετο ότι το ράλι των πέντε ετών τελείωσε. Το πολύτιμο μέταλλο έχει υποχωρήσει 13% από τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών των 732 δολ. η ουγγιά, στα οποία αναρριχήθηκε στις 12 Μαΐου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, υποχώρησε έως 0,7%, φθάνοντας στα 69,36 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Προσφάτως, διαπραγματεύθηκε στα 69,76 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα