Ισχυροποίηση του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 07:44

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το γιέν, θέτοντας τέλος στην υποχώρησ των δύο ημερών, καθώς κυβερνητική έκθεση στην Ιαπωνία έδειξε σημαντική άνοδο των εισαγωγών, σηματοδοτώντας ότι η εσωτερική ζήτηση αυξάνεται, καθώς η οικονομία οδεύει προς τη μεγαλύτερη μεταπολεμική της ανάπτυξη.

Το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε 4,5% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ φέτος, καθώς εικάζετο ότι η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα αναγκάσει την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, για πρώτη φορά μέσα σε έξι χρόνια. Η οικονομία, αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,9% το πρώτο τρίμηνο, περισσότερο από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 112,80 έναντι του δολαρίου στη 1:19 μ.μ. στο Τόκυο, από 112,94 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Επίσης, σημείωσε άνοδο στα 143,90 έναντι του ευρώ από 144,02 γιέν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτή της BNP Paribas, το γιέν θα ισχυροποιηθεί στα 111 έναντι του δολαρίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας υποχώρησε στα 646,2 δισ. γιέν (5,7 δισ. δολ.) από 947,5 δισ. γιέν, πριν από ένα έτος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας της χώρας σήμερα στο Τόκυο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 20,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό 11,2%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα