Νευρικότητα στη Wall Street

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 23:11
UPD:23:15
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Νευρικότητα επικράτησε στην αποψινή συνεδρίαση της Wall Street, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα τελευταία εταιρικά μεγέθη, καθώς αυξάνονται παράλληλα οι γεωπολιτικές εντάσεις, με αφορμή την υπόθεση Κασόγκι.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 0,50% στις 25.317 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε απώλειες κατά 0,43% στις 2.755 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 7.468 μονάδες.

Οι μετοχές των Bank of America και Citigroup παρουσίασαν απώλειες άνω του 2,5%, ενώ JP Morgan και Goldman Sachs διολίσθησαν κατά 1,6% και κατά 2% αντίστοιχα.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προσπαθεί να ανακτήσει τις βαριές απώλειες των τελευταίων εβδομάδων, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες σε δύο μόλις συνεδριάσεις έχουν χάσει σχεδόν το 4% της αξίας τους.

Εκτός των εταιρικών μεγεθών, σημαίνοντα ρόλο στη νευρικότητα των επενδυτών διαδραματίζει τόσο η προοπτική αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve, όσο και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Εντός των επόμενων ημερών, McDonald’s, Caterpillar, United Technologies, Amazon Alphabet αναμένεται να δημοσιεύσουν τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου. Μέχρι στιγμής, το 82% των εταιρειών έχει παρουσιάσει μεγέθη ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα