Lenovo: Υψηλό κόστος και ανταγωνισμός, 85% η μείωση των κερδών

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 09:26

ΜΕΙΩΣΗ μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν σε ποσοστό της τάξης του 85%, σημείωσαν τα ετήσια καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, Lenovo Group Ltd., αποτέλεσμα του κόστους της μείωσης των θέσεων εργασίας και της αύξησης του ανταγωνισμού από την Dell Inc.

Τα καθαρά κέρδη για τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, υποχώρησαν στα 173,2 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 1,9 σεντς του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ από 1,12 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 15 σεντς του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, που ήταν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η Lenovo είπε, ότι τα έκτακτα έξοδα για τη μείωση των θέσεων εργασίας και για τη μετεγκατάσταση κάποιων γραφείων της, ανήλθαν σε 543 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία προβλεπόταν να εμφανίσει κέρδη 538 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τις προβλέψεις πέντε οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. Οι πωλήσεις της Lenovo, αυξήθηκαν στα 103,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, από 22,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Από τη συγχώνευση της ΙΒΜ, το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της Lenovo, μειώθηκε από το 7,7%, στο 6,6% το τέταρτο τρίμηνο, αφού η εταιρεία έχασε τους πελάτες που είχε η ΙΒΜ στις αγορές εκτός Ασίας, σύμφωνα με τον Norman Zhang, οικονομικό αναλυτή της Tai Fook Securities στο Χονγκ Κονγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα