Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 10:06
UPD:10:39

Marfin Analysis: «Εν όψει της σημερινής συνεδρίασης αναμένουμε να συνεχιστεί η μεταβλητότητα με την προσοχή στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών προς αναζήτηση κατεύθυνσης κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Fortius Finance: «Οι επιθετικές ρευστοποιήσεις ξένων θεσμικών συνεχίζονται ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές. Κατά συνέπεια η πορεία των ξένων δεικτών θα συνεχίσει να αποτελεί το ουσιαστικότερο σημείο αναφοράς στην τρέχουσα φάση.

»Κατά τη γνώμη μας, οι όποιες τοποθετήσεις στην τρέχουσα φάση θα πρέπει να γίνονται σταδιακά και με βασικό γνώμονα τα θεμελιώδη μεγέθη των εταιρειών. Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι επιστροφή του ΓΔ και του FTSE/ASE-20 πάνω από τους ΚΜΟ των τελευταίων 200 ημερών που βρίσκονται στις 3.712 μονάδες και στις 2.042 μονάδες αντίστοιχα».

Euroxx: Σημαντικές απώλειες για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τις ρευστοποιήσεις αλλά και την υπερβολή να έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε κανονικά επίπεδα, ενώ από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-80 δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, για τον FTSE-20 την πτώση οδήγησε η μετοχή της Intracom καταγράφοντας αρνητικά κέρδη 6,91%. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις με εξαίρεση τους βασικούς δείκτες στην Αμερική οι οποίοι ενισχύθηκαν. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα ναζητήσει κατεύθυνση από το κλίμα που θα επικρατήσει στις Ευρωπαϊκές αγορές».

Aspis Bank: «Η Wall Street έκλεισε θετικά χθες καθώς η συνεχιζόµενη πτώση στις τιµές των µετάλλων περιόρισε την ανησυχία των επενδυτών για ενδεχόµενες πληθωριστικές πιέσεις. Οι ευρωπαϊκές αγορές αναµένεται να κινηθούν ανοδικά σήµερα µετά το χθεσινό κλείσιµο της Wall Street. Ανοδική αντίδραση αναµένουµε και στην εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα