Autohellas: Ζημίες στο πρώτο τρίμηνο για τον όμιλο

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 10:46

Σε 21,3 εκ. ευρώ ανήλθε στο πρώτο τρίμηνο του 2006 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Autohelllas/Hertz παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε ζημιές μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας 570 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 779 χιλ. ευρώ του αντιστοίχου διαστήματος 2005.

Τα κέρδη προ αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο στα 11,4 εκ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το χαμηλότερο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς η έντονη εποχικότητα της τουριστικής κίνησης έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των κερδών αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρίας να πραγματοποιείται στο εξάμηνο Μαΐου - Οκτωβρίου.

Στη χρήση αυτή ενοποιείται για πρώτη φορά σε πρώτο τρίμηνο η θυγατρική εταιρεία DEMSTAR RENTALS 2005 LTD, η οποία αντιπροσωπεύει τη Hertz στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό, όπως υπογραμμίζεται, το πρώτο τρίμηνο του 2006 είναι επιβαρυμένο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2005 καθώς παραδοσιακά οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων παρουσιάζουν ζημιές στο τρίμηνο αυτό.

Παράλληλα η διαφοροποίηση είσπραξης του μερίσματος από τη συμμετοχή μας στη Multifin, η οποία στο 2005 πραγματοποιήθηκε στο πρώτο τρίμηνο ενώ στο 2006 θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς και μία μεμονωμένη επιβάρυνση συγγενούς εταιρείας, η οποία επηρέασε το πρώτο τρίμηνο το 2006, καθιστά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου όσον αφορά τα αποτελέσματα / κέρδη από συγγενείς μη συγκρίσιμα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΟΕΛ



Σχολιασμένα