London Stock Exchange: Αύξηση των συναλλαγών, 61% υψηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 11:25

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ αύξηση, 61%, των καθαρών του κερδών εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης το London Stock Exchange Plc, υπό την πίεση να αποδεχθεί την εξαγορά του Νasdaq Stock Market Inc., αποτέλεσμα της αύξησης των διαπραγματεύσεων και της προσφοράς μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 46,3 εκατ. λίρες στερλίνες (86,6 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 28,7 εκατ. λίρες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Κατά μέσον όρο, πέντε οικονομικοί αναλυτές, οι οποίοι προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 50,5 εκατ. λίρες στερλίνες.

Το Nasdaq, το δεύτερο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα αύξησε το μερίδιό του στο LSE στο 25,1%, πιέζοντας τη βρετανική αγορά να συμφωνήσει στην εξαγορά της. Η επικεφαλής του LSE, Clara Furse, 48 ετών, είπε, ότι το LSE θα συναντηθεί σύντομα με το Nasdaq, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να κλείσει κάποια συμφωνία. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές του LSE, σε ποσοστό 9,7%.

Οι μετοχές του London Stock Exchange υποχώρησαν 109 πένες, φθάνοντας στις 1080 στις 8:42 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η άνοδός του μέχρι σήμερα μέσα στο έτος στο 74%. Η εταιρεία, έχει χρηματιστηριακή αξία 2,3 δισ. λίρες στερλίνες.

Συνδυασμός του LSE και του Nasdaq της Ν. Υόρκης με επικεφαλής τον Robert Greifeld, 48 ετών, μπορεί να δημιουργήσει την πρώτη υπερατλαντική αγορά με περισσότερες από 6.000 εισηγμένες εταιρείες, συνολικής χρηματιστηριακής αξίας περίπου 7,3 τρισ. δολαρίων. Το LSE διαχειρίζεται συναλλαγές 600 δισ. δολ. τον μήνα, περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο Χρηματιστήριο εκτός των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της World Federation of Exchanges. Το ηλικίας 308 ετών Χρηματιστήριο έχει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της BP Plc, της GlaxoSmithKline Plc και της Vodafone Group Plc.

Τα Χρηματιστήρια βιάζονται να συγχωνευθούν, αποτέλεσμα της ζήτησης των επενδυτών για χαμηλότερο κόστος διαπραγμάτευσης, αλλά και της δυνατότητα αγοράς και πώλησης μετοχών σε όλες τις ζώνες με ίδια τοπική ώρα.

Το NYSE Group Inc. βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Euronext NV, την εταιρεία των Χρηματιστηρίων του Παρισιού και του Αμστερνταμ, για μια συγχώνευση, όπως και η Deutsche Boerse AG, του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης. Και τα δύο ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ήθελαν νωρίτερα να αποκτήσουν το LSE.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα