William Morrison: Συνταξιοδοτείται ο πρόεδρός της, Ken Morrison

Mετά τον περιορισμό της ανάπτυξης από την εξαγορά της Safeway
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 12:20

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ, ο πρόεδρος της William Morrison Supermarkets Plc, Ken Morrison, μετά την εξαγορά ύψους 6,24 δισ. δολ. της Safeway, η οποία κόστισε περισσότερο από τις προβλέψεις της εταιρείας, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της αύξησης των πωλήσεων.

Συνταξιοδοτείται τον Ιανουάριο του 2008 μετά από 54 χρόνια εργασίας στην εταιρεία, ο Ken Morrison

Ο Morrison, ο οποίος είναι ηλικίας 74 ετών και εργάστηκε για την εταιρεία λιανικής της Βρετανίας για 54 χρόνια, θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Πέρυσι, οι κάτοχοι του περίπου 11% των μετοχών της εταιρείας, αντέδρασαν στην επανεκλογή του κατά την ετήσια γενική τακτική συνέλευση, αναγκάζοντάς τον να παραδώσει σιγά-σιγά τη διοίκηση στον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας, Bob Stott.

H William Morrison αναθεώρησε πέντε φορές τις προβλέψεις των κερδών της από την εξαγορά της Safeway το 2004 και η εταιρεία εμφάνισε τις πρώτες ετήσιες ζημίες της τον Μάρτιο. Η εταιρεία, που εδρεύει στη Β. Αγγλία, αγόρασε την αλυσίδα που δραστηριοποιείται στα νότια, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστική σε όλη τη χώρα. Ο ίδιος Ken Morrison, έπαψε να απομακρύνει κάποιους πελάτες της Safeway προσθέτοντας αγαθά σε χαμηλότερες τιμές για να ανταγωνιστεί τα καταστήματα Asda της Wal-Mart Stores Inc. και τα καταστήματα της Tesco Plc.

Σήμερα ο Morrison είπε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος σημείωσαν αύξηση 3,7%, εξαιρουμένης της βενζίνης, κατά τη διάρκεια των 16 εβδομάδων που έληξαν στις 21 Μαΐου. Τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία ολοκλήρωσε τις αλλαγές στα καταστήματα της Safeway και στα λοιπά 220 με το σήμα Morrison. Η αλυσίδα διαθέτει περίπου 380 καταστήματα.

Οι μετοχές της William Morrison σημείωσαν άνοδο 2,75 πένες, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στις 192,5 πένες η μία στις 8:56 π.μ. στο Λονδίνο. Από τις 8 Μαρτίου του 2004, ημερομηνία απόκτησης της Safeway, οι μετοχές έχουν σημειώσει πτώση 24%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα