Ολοκληρώνονται οι επενδύσεις της Δωδώνης

Σε εξέλιξη ο ριζικός εκσυγχρονισμός του τομέα φέτας - Άνω των 10 εκατ. το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 12:31
UPD:12:31
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Εντός διμήνου, ήτοι μέχρι το τέλος του έτους, ολοκληρώνεται επένδυση της τάξης του 1 εκατ. ευρώ που έχει σε εξέλιξη η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» για τον ριζικό εκσυγχρονισμό του τομέα παραγωγής φέτας. Αυτή η επένδυση έρχεται σε συνέχεια της επένδυσης 1,5 εκατ. ευρώ που έχει ολοκληρώσει η εταιρεία για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής crumbled φέτας (θρυμματισμένη), η οποία απορροφάται εξ ολοκλήρου στις εξαγωγές, κυρίως προς τις ΗΠΑ, όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το συγκεκριμένο προϊόν.

Στον τομέα του γιαουρτιού έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις 6,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η δυναμικότητα του εργοστασίου να ανέρχεται πλέον σήμερα σε 210-220 τόνους γιαουρτιού εβδομαδιαίως, έναντι 45-50 τόνους το 2013 και επί του παρόντος παράγει κατά μέσο όρο περί τους 180 τόνους γιαουρτιού εβδομαδιαίως. 

Nέα προϊόντα στη SIAL
Εντός των αμέσως επόμενων ημερών η εταιρεία παρουσιάζει στη διεθνή έκθεση τροφίμων SIAL στο Παρίσι νέα προϊόντα γιαουρτιού (γιαούρτια με φρούτα), που στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσουν το 2019.

Συνολικά, την τελευταία τριετία και υπό τη νέα της ιδιοκτησία και διοίκηση (SI Foods) η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 10 εκατ. ευρώ για τη ριζική ανανέωση του παραγωγικού της εξοπλισμού στην έδρα της στα Ιωάννινα, μεταξύ των οποίων και νέες δίδυμες μηχανές στον τομέα του γάλακτος, ενώ επίσης έχει προχωρήσει στη δημιουργία της μονάδας παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο (επένδυση που ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ).

Η διοίκηση της «Δωδώνη» διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί πώλησής της που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα. Επίσης, δηλώνει ότι δεν θα αλλάξουν σε σχέση με πέρυσι οι τιμές που δίνει στους παραγωγούς της.

Το 2018 εκτιμάται ότι κλείνει με αύξηση του τζίρου στα 110 εκατ. ευρώ, με τις εξαγωγές αυξημένες να αντιπροσωπεύουν πλέον ποσοστό 40% των πωλήσεων, με στόχο περαιτέρω αύξησής τους στο 50%.  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα