Δηλώσεις Γ. Αλογοσκούφη για επενδύσεις ασφαλιστικών ταμείων, εξαγορά Finansbank από ΕΤΕ

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 15:04

Δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί περιθώριο μεγαλύτερων τοποθετήσεων των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου όπου παρουσιάσθηκαν τα αποτελέσματα των εργασιών της Υπουργικής Συνόδου του ΟΟΣΑ. Το περιθώριο αυτό είναι τώρα 23% του αποθεματικού κάθε ασφαλιστικού ταμείου και το όριο αυτό δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, όπως είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την εξαγορά της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), ο υπουργός είπε ότι οι επιχειρήσεις είναι εκείνες που αποφασίζουν και ο ρόλος των πολιτικών δεν είναι να συμβουλεύουν τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι όταν υπάρχουν πολιτικές παράμετροι, ασφαλώς και υπάρχει επαφή με μέλη της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι η επέκταση δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή είναι προς όφελος όλων.

Ο υπουργός Οικονομίας κατέκρινε και τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση ακολουθεί με συνέπεια μια πολιτική που έχει διάφορα στάδια προς όφελος της πλειοψηφίας, εφαρμόζει το σχέδιό της με αποφασιστικότητα και τα οφέλη θα τα καρπωθεί όλος ο ελληνικός λαός.

Σε ό,τι αφορά την Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 23-24 Μαΐου, υπό την προεδρία της Ελλάδας, ο υπουργός είπε ότι συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, όπως τα προβλήματα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, οι πρωτοβουλίες του ΟΟΣΑ για επενδύσεις, η σημασία των ανοιχτών αγορών και η επιτακτική ανάγκη για μια ταχεία ολοκλήρωση του γύρου της Ντόχα (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου-Απελευθέρωση αγορών).

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα