Αναβάθμιση ενεργειακής συνεργασίας με τη Δανία

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 17:16

Θέματα τα οποία σχετίζονται με τον τομέα της ενέργειας, της παραγωγής τροφίμων, της ναυτιλίας και γενικότερα θέματα περαιτέρω συνεργασιών σε όλους τους τομείς για διεύρυνση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων, συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με το δανό υπουργό Ενέργειςα και Μεταφορών Flemming Hansen.

«Η είσοδος άλλωστε της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ε.Ε. δημιουργεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, μια γεωστρατηγική γεωπολιτική θέση, όπου δανικές επιχειρήσεις μπορούν να εγκατασταθούν εδώ και να καλύψουν την ευρύτερη περιοχή, την Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον Εύξεινο Πόντο και τη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν οι υποδομές στη χώρα μας για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και την εγκατάσταση των στρατηγείων τους. Και πιστεύω επειδή η Δανία πρωταγωνιστεί στο χώρο της ενέργειας, και ιδιαίτερα στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου μετά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που δημιουργούμε στην πατρίδα μας και τις επόμενες μέρες θα είναι Νόμος του Κράτους, η συνεργασία αυτή θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο και θα αναβαθμιστεί», δήλωσε ο κ. Σιούφας.

Ο κ. Flemming Hansen κάλεσε τον κ. Σιούφα να επισκεφθεί τη Δανία, πρόσκληση την οποία απεδέχθη ο ΥΠΑΝ.

Ο κ. Hansen τόνισε ότι η Δανία εξάγει το 55% της παραγωγής ενέργειας «και φυσικά ανυπομονούμε να δούμε τις τιμές του πετρελαίου να πέφτουν και πάλι. Ηδη έχουν πέσει τρεις φορές τις τελευταίες ημέρες και αν αυτό συνεχιστεί θα είναι καλό για όλο τον κόσμο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα