Ενδιαφέρον αραβικών ομίλων για ελληνικά projects σε αστική ανάπτυξη και τουρισμό

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 18:00

Οι επενδύσεις και η προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε κατά την επίσκεψή του στο Ντουμπάι, στις 23 και 24 Μαΐου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας.

Ο κ. Δούκας συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών και Βιομηχανίας του Ντουμπάι Hamdan bin Rashind Al Maktoym,, και τον πρόεδρο της Emirates Group, με τον οποίο συζήτησε τις προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας στον τομέα των αερομεταφορών και του τουρισμού.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, χαρακτηριστικό ήταν το ενδιαφέρον ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την συμμετοχή τους σε μεγάλα ελληνικά projects που έχουν να κάνουν με την αστική ανάπτυξη και τον τουρισμό στην Ελλάδα. Αντίστροφα, όπως διαπίστωσε ο κ. Δούκας, απευθυνόμενος στον ελληνικό επιχειρηματικό κλάδο, «θα πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να μην αφήσουν ανεκμετάλλευτες τις τεράστιες ευκαιρίες που δίνονται στην περιοχή, στέλνοντας στελέχη τα οποία θα ερευνήσουν τις δυνατότητες εισόδου ελληνικών επιχειρήσεων στο Ντουμπάι».

Η προσέλκυση ελληνικών τραπεζών στα Η.Α.Ε αλλά και η συνεργασία σε τομείς όπως οι μεταλλουργία, ο κατασκευαστικός κλάδος, ο τουρισμός, τα τρόφιμα και οι ναυτιλιακές συνδέσεις, καταγράφηκαν ως οι πλέον ενδιαφέροντες τομείς για τη διμερή οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα