Νέο μίνι sell-off στη Wall Street

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 23:25
UPD:23:50
REUTERS/ANDREW KELLY

Νέες βαριές απώλειες υπέστησαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, δίνοντας συνέχεια στην έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε κατά 326 μονάδες ή κατά 1,27% και τερμάτισε στις 25.379 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες κατά 2,06% στις 7.485 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε πτώση κατά 1,44% στις 2.768 μονάδες.

Το αποψινό μίνι sell-off αποδίδεται, σύμφωνα με τους επενδυτές, σε μία σειρά παραγόντων, όπως οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, η προοπτική αύξησης των επιτοκίων της Fed και τα συνεχιζόμενα σενάρια περί πιθανής «φούσκας» στις τεχνολογικές μετοχές.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης επηρεάστηκε δυσμενώς και από την ακύρωση της συμμετοχής του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο Επενδυτικό Συνέδριο της Σαουδικής Αραβίας, ως απόρροια των ευρύτερων επιπτώσεων από την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι.

Στο ταμπλό, τις ισχυρότερες απώλειες υπέστησαν οι μετοχές των United Rentals και Textron, οι οποίες διολίσθησαν κατά τουλάχιστον 10%. Πτώση κοντά στο 9% εμφάνισε και η μετοχή της Snap-on, ενώ στο 4% διαμορφώθηκε η κάμψη για τη μετοχή της Caterpillar.

Το αρνητικό κλίμα είχε διαφανεί από το πρωί της Πέμπτης, όταν οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, εν μέσω των ανησυχιών για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Οκτωβρίου, οι Dow Jones και S&P 500 παρουσιάζουν σωρευτικές απώλειες άνω του 4%, ενώ κοντά στο 7% ορίζεται η πτώση για τον τεχνολογικό Nasdaq.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα