Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την ΕΤΕ νέα επωφελή πρόταση για την εξαγορά της Finansbank

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 20:44

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την απόσυρση από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της συγκεκριμένης πρότασης. Πρέπει να επανέλθει στη γενική συνέλευση των μετόχων με ουσιαστικά διαφοροποιημένη πρόταση, επωφελή για τους μετόχους και την ελληνική οικονομία, με διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση», δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη.

«Γιατί αν η κυβέρνηση είναι πεισμένη για το λαμπρό μέλλον της ΕΤΕ, πως δικαιολογείται η άρνησή της να μετάσχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία στην πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ;», πρόσθεσε.

«Οι διορισμένοι μάνατζερ δεν διαχειρίζονται τα δικά τους χρήματα, αλλά τα χρήματα των πολιτών. Ο διοικητής της ΕΤΕ δεν αρνήθηκε μόνο να ενημερώσει την Βουλή αλλά και τους Ελληνες επενδυτές και ακόμη τους ίδιους τους μετόχους», αναφέρει η κ.Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «η αδιαφάνεια σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και τα στοιχεία που σταδιακά έρχονται στη δημοσιότητα, επιτείνουν τα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της ΕΤΕ και τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία».

«Συμφωνούμε στην επέκταση της ΕΤΕ στην Τουρκία, διαφωνούμε όμως με την πλήρη εξάρτηση της ΕΤΕ από την τουρκική αγορά», αναφέρει η κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια τεράστια εξαγορά και για μια ετεροβαρή συμφωνία. Η ΕΤΕ αναλαμβάνει όλους τους κινδύνους. Το τίμημα, που κατά τους διεθνείς οικονομικούς κύκλους είναι ακριβό, είναι μεγαλύτερο από τα ίδια κεφάλαια της ΕΤΕ, πρωτοφανής περίπτωση στο διεθνές τραπεζικό σύστημα».

Ο κ.Παπανδρέου αναφέρει επίσης ότι έγινε φανερή η «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης, που στόχος της είναι να περάσει ο πλήρης έλεγχος της ΕΤΕ σε ξένα συμφέροντα και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα