Χρηματιστήριο: Πτώση με «βαρίδι» τις τράπεζες και χαμηλό τζίρο

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 17:47
UPD:17:50
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Πτωτικά, όπως και τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κινήθηκε στην τέταρτη συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει τις 630 μονάδες και τις τράπεζες να εμφανίζουν απώλειες άνω του 3%.

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης, μετά την ηχηρή παραίτηση Κοτζιά, έρχονται να προστεθούν στους πονοκεφάλους για τους επενδυτές, που δεν μπορούν να παραμείνουν ανεπηρέαστοι ούτε από την κόντρα Ρώμης - Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό ούτε από τα σχέδια της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, τα οποία ωθούν συνολικά τις αποδόσεις των ομολόγων -και του ελληνικού- σε άνοδο, προβληματίζοντας παράλληλα την αγορά.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 631,88 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,82%.

Ενδοσυνεδριακά, η υψηλότερη τιμή που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 639,13 μονάδες (+0,3% στην εκκίνηση της συνεδρίασης), με τιμή αυτή του κλεισίματος.

Ο τζίρος κυμάνθηκε στα 30,2 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές των τραπεζών υποχώρησαν κατά 3,2%, ενώ το πρωί, στην έναρξη της συνεδρίασης, παρουσίαζαν ακόμη και άνοδο 1,3%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης εμφάνισε απώλειες 0,7% ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 0,3%. 

Από τους επιμέρους δείκτες, κέρδη 1,5% σημείωσαν οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, ενώ απώλειες 1,6% εμφάνισαν Πετρέλαιο και Αέριο.

Στις τράπεζες, η Attica Bank ενισχύθηκε κατά 8,3%. Στον αντίποδα, η Eurobank υποχώρησε κατά 4,1%, η Εθνική κατά 3,8%, η Alpha Bank κατά 3,1% και η Πειραιώς κατά 0,2%.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, κέρδη 1,6% εμφάνισε η ΔΕΗ. Στον αντίποδα, απώλειες 4% καταγράφει η Viohalco.

Από το σύνολο των μετοχών, 36 ενισχύθηκαν και 43 υποχώρησαν, ενώ 34 παρέμειναν αμετάβλητες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα