Στήριξη στην ΟΤΟΕ από UNI Finance

Στις διαπραγματεύσεις
Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006 10:00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ με την ΟΤΟΕ στο αίτημα της υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας τάσσονται 220 συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από 86 οργανώσεις χρηματοπιστωτικού κλάδου σε 49 χώρες, που εκπροσωπούν περισσότερους από τρία εκατομμύρια εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό τομέα και που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNI Finance, που ολοκληρώθηκε χθες στη Γενεύη.

Τη θέση τους διατύπωσαν σε ψήφισμα που εγκρίθηκε, με το οποίο αποδοκιμάζεται η απόφαση να μην υπογραφεί στη χώρα σύμβαση που να αφορά στον κλάδο.

Στο ψήφισμα δηλώνεται ότι οι διεθνείς οργανώσεις είναι αλληλέγγυες με την ΟΤΟΕ και καλούν τις διοικήσεις των τραπεζών στις 29 Μαΐου 2006 στην τριμερή συνάντηση που θα έχουν με την ΟΤΟΕ και εκπροσώπους της κυβέρνησης, να αλλάξουν στάση και να ξεκινήσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ειδική μνεία γίνεται προς την κυβέρνηση, την οποία καλούν να πάρει σοβαρά υπόψη της τόσο τις απόψεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όσο και τις θέσεις της ΟΤΟΕ και να διασφαλίσει την προσεχή Δευτέρα 29 Μαΐου την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΟΤΟΕ - τραπεζών για την υπογραφή σύμβασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα