Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006 10:44

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε επίσης θετικά με πρωταγωνιστές τις εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο μικρός όγκος συναλλαγών, σημάδι της ουδετερότητας αρκετών επενδυτών μετά την πολυήμερη πτώση των τιμών των μετοχών. Σαφείς ενδείξεις δεν υπάρχουν ακόμη για την πορεία της αγοράς, σημαντικό όμως ρόλο αναμένεται και πρέπει να αποτελέσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του έτους. Η πορεία των διεθνών αγορών αποτελεί βαρόμετρο για την ελληνική αγορά».

Fortius Finance: «Μπορεί ο ΓΔ να αντέδρασε ανακλαστικά από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 3.618,48 μονάδων, αλλά δεν έπεισε με τη χθεσινή πορεία του ότι αυτή η αντίδραση μπορεί να μετατραπεί σε ανάκαμψη, αφενός λόγω της χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας και αφετέρου λόγω της επιφυλακτικότητας του επενδυτικού κοινού, η οποία πιστοποιήθηκε από τις ρευστοποιήσεις τα τελευταία 45΄ λεπτά της συνεδρίασης.

»Ωστόσο, η χθεσινή άνοδος της Wall Street αυξάνει τις πιθανότητες για κίνηση του ΓΔ σε θετικές περιοχές σήμερα, από τη στιγμή που και οι δείκτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινηθούν ανοδικά. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως είναι η ανάκαμψη του ΓΔ και του FTSE/ASE-20 πάνω από τους ΚΜΟ των 200 ημερών στις 3.713 μονάδες και στις 2.045 μονάδες αντίστοιχα».

Euroxx: «Κέρδη για το γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους κατά την χθεσινή συνεδρίαση με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι FTSE-40 και FTSE-80. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις για το σύνολο των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα διατηρήσει το καλό κλίμα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα