Ford: Καταβολή της υψηλότερης απόδοσης, 10,6%, στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006 12:51

ΤΟ υψηλότερο επιτόκιο για την ανταλλαγή χρέους θα πληρώσει η Ford Motor Co., προκειμένου να μπορέσει στο σκέλος των οικονομικών της, να αναβάλει την καταβολή 2,5 δισ. δολ., για τέσσερα και πλέον χρόνια.

Η Ford Motor Credit Co., το σκέλος της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο προσφέρει στους επενδυτές ομόλογα 2,5 δισ. δολ., που λήγουν το 2010 και το 2011, που πληρώνουν ετήσια απόδοση έως 10,6%, σύμφωνα με ανακοίνωσε που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ η εταιρεία. Η Ford θα ανταλλάξει τα ομόλογα συν 1,3 δισ. δολ. σε μετρητά για μετοχές που θα αρχίσουν να λήγουν τον Οκτώβριο με κουπόνια έως 4,95% το χαμηλότερο.

Η ανταλλαγή, θα επιτρέψει στην Ford, η οποία εμφάνισε ζημίες 1,19 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο να διατηρήσει μερικά από τα κεφάλαιά της, ενώ σχεδιάζει καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων για να κερδίσει πωλήσεις από τις ιαπωνικές ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. Οι κάτοχοι των ομολόγων θα λάβουν 56 δισ. δολ. μέσα στα πέντε επόμενα χρόνια.

Η εταιρεία κατασκευής των αυτοκινήτων Aston Martin, Jaguar και Mustang, είδε το μερίδιο των πωλήσεών της στις ΗΠΑ να υποχωρεί στα επίπεδα ρεκόρ του 15,9% το Νοέμβριο από 25,7% πριν από μία δεκαετία, σύμφωνα με την Autodata Corp.

Η εκπρόσωπος της Ford Credit, Christine Solie, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, επικαλούμενη ομοσπονδιακούς κανόνες αναφορικά με την αποκάλυψη των όρων των προσφορών.

Οι μετοχές της Ford έχουν σημειώσει φέτος απώλειες 7%, στα 7,15 δολ. η μία και οδεύουν να υποχωρήσουν στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών αυτόν τον μήνα και στα 6,75 δολ. η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα