Στις 25 Ιουνίου αρχίζει η κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006 15:10

Ευρεία σύσκεψη για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος «το μεγάλο αυτό όνειρο της πόλης μας γίνεται πραγματικότητα». Και συνέχισε: «Όπως μας υποσχέθηκαν στις 25 Ιουνίου θα εγκατασταθεί το πρώτο εργοτάξιο στην περιοχή του Ν.Σ. Σταθμού. Η πρώτη φάση κατασκευής του μετρό περιλαμβάνει πέντε εργοτάξια, στην Πλ. Δημοκρατίας, στην οδό Εγνατία, στο ύψος του Αλκαζάρ, στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγ. Σοφίας, στο Συντριβάνι και στο Ν.Σ. Σταθμό. Έχουμε διασφαλίσει τη δυνατότητα λειτουργίας δύο τουλάχιστον λωρίδων κυκλοφορίας στην οδό Εγνατία, στο ύψος των εργοταξίων και έχουν εξευρεθεί οι κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που θα προκύψουν».

Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός από το Δήμαρχο οι αντιδήμαρχοι Οδοποιίας και Αρχιτεκτονικού Λ. Κολοβού και Κ. Εγγλέζος, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχ. Λεμούσιας, ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό» Γ. Γιαννής, η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Στ. Μπαϊρακτάρη και εκπρόσωποι της αρχαιολογικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα