Συνέχεια στην ανάκαμψη για μετοχές και ομόλογα

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 10:48
UPD:11:33
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Με φόρα από το χθεσινό δυναμικό ριμπάουντ της Wall Street, ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές ανακάμπτουν σήμερα. Σε τροχιά ελαφράς ανόδου βρίσκονται και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Αντιθέτως εκείνες του χρυσού, που χθες λειτούργησε ύστερα από πολύ καιρό ως καταφύγιο, ακολουθούν και πάλι την κατιούσα. Θετικό το κλίμα και στις αγορές κρατικού χρέους με τις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης να κινούνται πτωτικά. 

Λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης, στο σύνολό τους τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης βλέπουν τους δείκτες σε τροχιά ανόδου. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται μόλις 0,2%, καθώς οι ανησυχίες για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit ανακόπτουν τη δυναμική ανάκαμψης. Κέρδη περίπου 0,5% εμφανίζουν ο DAX στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, την καλύτερη επίδοση παρουσιάζουν οι ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να καταγράφει άνοδο 0,8%. 

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ο Γενικός Δείκτης είναι στο +0,18% προσεγγίζοντας τις 645 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών προς το παρόν είναι μόλις 1,72 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί εκ νέου, στο 4,27%. Συνέχεια στην αποκλιμάκωση και για την απόδοση του ιταλικού ομολόγου, που διαμορφώνεται στο 3,4%, όταν πριν από μία εβδομάδα είχε υπερβεί το 3,6%. Οι επενδυτές στρέφονται ωστόσο και στα γερμανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετους Bund στο 0,48%. 

Στην αγορά εμπορευμάτων τα βλέμματα είναι σταθερά στραμμένο στο πετρέλαιο. Το μπρεντ ενισχύεται σήμερα κοντά στα 81,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό κινείται λίγο πάνω από τα 72 δολάρια. Η ψαλίδα μεταξύ των δύο συμβολαίων παραμένει πολύ κοντά στα 10 δολάρια. 

Μικρές οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος, με το ευρώ στα 1,1585 δολάρια. Σταθερά εμφανίζονται το γιεν, το ελβετικό φράγκο και η στερλίνα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα