Η γραφειοκρατία εμπόδιο για τις κυπριακές τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2006 18:07

Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού προσφέρει η Ελλάδα στους Κύπριους επιχειρηματίες, τόνισε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Ιωάννης Λιλλήκας. Πρόσθεσε ότι άμεσα αναμένεται να αρχίσουν να υλοποιούνται κυπριακές επενδύσεις που θα αφορούν τη δημιουργία γηπέδων γκολφ, με τις απαιτούμενες παράλληλες υποδομές που θα τα υποστηρίξουν.

Ωστόσο, αναφέρθηκε στην περίπτωση κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για ανάπτυξη τουριστικής μονάδας στη Βόρεια Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να προχωρήσει η επένδυσή του λόγω της γραφειοκρατίας.

Κάθε χρόνο 300.000 Κύπριοι επισκέπτονται την Ελλάδα, ενώ οι Ελληνες που επισκέπτονται την Κύπρο δεν ξεπερνούν τις 130.000, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην τρίτη θέση του πίνακα των χωρών προέλευσης ξένων επισκεπτών. Πρώτη στην κατάταξη έρχεται η Μεγάλη Βρατανία με 1,4 εκατ. επισκέπτες ετησίως, ακολουθεί η Γερμανία με 180.000 επισκέπτες, ενώ σημαντική παρουσία έχει και η Ρωσία με 100.000 επισκέπτες.

Το 2005 η Κύπρος προσέλκυσε 2,5 εκατ. τουρίστες πραγματοποιώντας την τρίτη καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία της, με το τουριστικό συνάλλαγμα να ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα