FT: Η Uber εξετάζει πώληση μεριδίου της μονάδας αυτοκινήτων χωρίς οδηγό

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 08:17
UPD:08:21
REUTERS/Ginnette Riquelme

Το ενδεχόμενο να προβεί στην πώληση μειοψηφικού μετοχικού μεριδίου της μονάδας πλήρως αυτοματοποιημένων αυτοκινήτων φέρεται να εξετάζει η Uber. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times η αμερικανική εταιρεία εκμίσθωσης οχημάτων μέσω κινητού προσπαθεί να περιορίσει τις πιέσεις από τα αυξανόμενα κόστη ενόψει της αρχικής δημόσιας εγγραφής της. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζει διάφορες εναλλακτικές, μεταξύ των οποίων το spin off της μονάδας Advanced Technologies Group, που εστιάζει στα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. 

Πηγές ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα ότι η Uber έχει ήδη εξασφαλίσει ενδιαφέρον από πιθανούς επενδυτές για τη μονάδα, σε περίπτωση που διαχωριστεί σε νέα εταιρεία με τη δική της αποτίμηση και μετοχική σύνθεση. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Uber θα διατηρήσει τον επιχειρησιακό έλεγχο και το πλειοψηφικό μερίδιο της μονάδας.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στον απόηχο δημοσιεύματος της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Uber θα μπορούσε να εξασφαλίσει σε πιθανή αρχική δημόσια εγγραφή της μία αποτίμηση της τάξης των 120 δισ. δολαρίων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα