Ολική επαναφορά στη Wall Street - Άλμα 547 μονάδων για τον Dow Jones

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 23:09
UPD:23:11
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ισχυρότατα κέρδη, τα οποία υπερέβησαν το 2%, εμφάνισαν απόψε οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα «οδήγησαν» στην καλύτερη συνεδρίαση από τον περασμένο Μάρτιο.

Ενδεικτικό της ανόδου ήταν το γεγονός ότι μόλις σε μία συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατάφερε να ανακτήσει όλες τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ αν ληφθεί υπόψη και το ράλι της Παρασκευής, τότε οι δείκτες βρίσκονται στο +4% σε σχέση με το χαμηλό της περασμένης Πέμπτης.

Ο βιομηχανικός Dow Jones εκτινάχθηκε κατά 547 μονάδες ή κατά 2,17% και έκλεισε στις 26.798 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 2,15% στις 2.810 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq αυξήθηκε κατά 2,89% στις 7.645 μονάδες.

Το ισχυρό «άλμα» των αμερικανικών δεικτών αποδίδεται στα άκρως θετικά εταιρικά μεγέθη, τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, για ακόμη μία φορά. Συνολικά, οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα τριμηνιαία κέρδη θα αυξηθούν άνω του 19%.

Η μετοχή της Morgan Stanley, ενδεικτικά, ενισχύθηκε κατά 6,1%, ενώ η μετοχή της Goldman Sachs αυξήθηκε κατά 3,1%. Αντίστοιχου μεγέθους κέρδη παρουσίασαν και οι μετοχές των J&J – UnitedHealth.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρεμφερής ανοδική τάση είχε καταγραφεί στη Wall Street και προ τριών μηνών, όταν ανακοινώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα του β’ τριμήνου.

Υπενθυμίζεται ότι η Morgan Stanley παρουσίασε νωρίτερα, αύξηση κερδών κατά 15%, ενώ τα αποτελέσματα της Goldman Sachs υπερέβησαν αισθητά τις προβλέψεις των επενδυτικών οίκων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα