Mεξικό: Αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια μετά από μείωση εννέα μηνών

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 10:20

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα 21 μηνών, σταματώντας τη μείωση, επί εννέα συνεχόμενους μήνες, με στόχο την τόνωση οικονομικής ανάπτυξης, διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα του Μεξικό τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Η Banco de Mexico διατήρησε τα επιτόκια στο 7%, λέγοντας ότι δεν βλέπει να υπάρχει χώρος για περαιτέρω μείωσή τους στο μέλλον, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και της προηγούμενης ανακοίνωσής της, τον περασμένο μήνα. Οι κεντρικοί τραπεζίτες επανέλαβαν ότι ο πληθωρισμός θα είναι εντός του στόχου που έχει τεθεί στο 3%, συν πλην μία ποσοστιαία μονάδα φέτος.

Το πέσο υποχώρησε 2,3% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ τις δύο τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι αποδόσεις των ΗΠΑ ενδέχεται να αυξηθούν.

Σήμερα, το νόμισμα του Μεξικό σημείωσε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στα 11,1215 έναντι του δολαρίου στις 2:49 μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες απώλειές του. Το πέσο έχει υποχωρήσει 4,4% μέσα στο 2006 και έχει σημειώσει απώλειες έναντι όλως των νομισμάτων των χωρών της Λατινικής Αμερικής, εκτός από το πέσο της Κολομβίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα