General Electric: 20% η αύξηση των πωλήσεων φέτος στην Κίνα

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 10:37

ΑΥΞΗΣΗ έως 20% ενδέχεται να σημειώσουν φέτος στην Κίνα οι πωλήσεις της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας στον κόσμο, General Electric Co., καθώς οι πολιτικές της κυβέρνησης να περιορίσει την μόλυνση, αυξάνει τη ζήτηση για μηχανές καθαρισμού και σταθμούς ενεργείας.

Οι πωλήσεις ενδέχεται να αυξηθούν πλέον των 6 δισ. δολ. στην Κίνα, σύμφωνα με τον Jeffrey Immelt, ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της GE, μιλώντας σήμερα στο Πεκίνο. Τα έσοδα στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, αυξήθηκαν πέντε φορές από το 2001.

«Οι δραστηριότητές μας μπορεί να διπλασιαστούν πάλι στην Κίνα, μέσα στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια», είπε ο Immelt, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την παροχή βοηθείας στην Κίνα να επιτύχει τους στόχους της για το περιβάλλον.

O Immelt καλύπτει την Κίνα, ο οποία έχει έξι από τις 10 πόλεις με τους υψηλότερους ρύπους στον κόσμο, για να αυξήσει τις πωλήσεις προϊόντων που μειώνουν την έκλυση αερίων. Η Κίνα θα δαπανήσει 1,5 τρισ. γιουάν (186 δισ. δολ.) μέσα στα επόμενα 15 χρόνια για να αυξήσει την ανανεώσιμη ενέργεια στο 15% του συνόλου, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας τον Νοέμβριο.

Η General Electric είναι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία, μετά την Exxon Mobil Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα