ΟΤΟΕ: Η πλειονότητα των τραπεζών υπέρ της κλαδικής διαπραγμάτευσης

Νέα συνάντηση για την κλαδική σύμβαση εργασίας μέχρι τις 15 Ιουνίου
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 16:53
UPD:17:13

Σε νέα συνάντηση, που θα καθοριστεί πιθανότατα μέχρι τις 15 Ιουνίου, θα κριθεί το θέμα της κλαδικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, κατά τη σημερινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Απασχόλησης (με τη συμμετοχή του υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ), διαμορφώθηκαν οι συνθήκες για να ξεκινήσει η κλαδική διαπραγμάτευση.

Ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε ότι με τη σημερινή συνάντηση κέρδισε ο διάλογος. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πιστεύει στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και σημείωσε ότι καταγράφηκε η βούληση των τραπεζών να προχωρήσουν σε κλαδική διευθέτηση για αρκετά ζητήματα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς δήλωσε ότι η πλειονότητα των τραπεζών ετάχθη υπέρ της κλαδικής διαπραγμάτευσης και σημείωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα φανεί αν διαμορφώνονται συνθήκες για την άρση του αδιεξόδου σχετικά με την κλαδική σύμβαση.

Ερωτηθείς ο κ. Τσουκαλάς για την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική, ετάχθη υπέρ των επενδύσεων των τραπεζών στο εξωτερικό, αλλά σημείωσε ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζονται τα οικονομικά στοιχεία κάθε κίνησης.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Εθνική κ. Κούκος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στην τράπεζα θα καθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν από τη διοίκηση στα ερωτήματα που έχουν θέσει σχετικά με την εξαγορά, κάνοντας λόγο για πράξη κατά την οποία «παίζεται το μέλλον της Εθνικής».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως θετική εξέλιξη και εκτίμησε ότι ανοίγει η προοπτική για κλαδική διαπραγμάτευση.

Πηγη ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα