IFC: Θετικά σχόλια για την εξαγορά της Finansbank από την ΕΤΕ

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 17:35

Την απόκτηση μειοψηφικής μετοχικής συμμετοχής στη Finansbank εξετάζει το International Finance Corporation (IFC), στο πλαίσιο της απόκτησης πλειοψηφικής συμμετοχής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ETE) στην τουρκική τράπεζα.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το IFC, επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας, η απόκτηση της Finansbank από την ΕΤΕ αποτελεί θετική εξέλιξη στις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και μια από τις μεγαλύτερες διασυνοριακές επενδύσεις στην περιοχή της Μεσογείου, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας και διευκολύνοντας τις επενδύσεις στην ευρύτερη περιφέρεια.

Με δεδομένη την ηγετική θέση της Finansbank στους τομείς της χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) και της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης η εξαγορά της από την ΕΤΕ αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω ένα τραπεζικό ίδρυμα με μεγάλη συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση στην περιοχή.

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζει το IFC, η συνένωση ΕΤΕ και Finansbank θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην περιοχή με παρουσία σε επτά χώρες με συνολικό πληθυσμό 125 εκατομμυρίων κατοίκων και με πελατειακή βάση υπερβαίνουσα τα 11 εκατομμύρια, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει και να χρηματοδοτεί μεγάλα περιφερειακά αναπτυξιακά έργα.

Όπως αναφέρει το ΙFC, η συμμαχία της Finansbank με ένα ισχυρό, άρτια δομημένο και οικονομικά εύρωστο χρηματοοικονομικό όμιλο ο οποίος εδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα συμβάλλει στη σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία και θα διευκολύνει την σύγκλιση της Τουρκίας με την Ε.Ε. Η εξαγορά θα μειώσει το κόστος χρηματοδότησης της Finansbank και παράλληλα θα αυξήσει τη μόχλευση του ισολογισμού της ΕΤΕ. Η Finansbank θα αποκτήσει τη δυνατότητα να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τις εργασίες της στους τομείς της λιανικής τραπεζικής, της στεγαστικής πίστης και της χρηματοδότησης των ΜΜΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα