Γερμανικά ομόλογα: Το πιο σταθερό καταφύγιο

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 14:06
UPD:14:08
REUTERS/Ralph Orlowski

Την καλύτερη εβδομάδα από τον Αύγουστο είχα τα γερμανικά ομόλογα, καθώς οι επενδυτές αναγνώρισαν για ακόμη μία φορά την ιδιότητά τους ως «ασφαλούς καταφυγίου» σε περιόδους αναταράξεων. Την ώρα που οι μετοχές και τα ομόλογα της περιφέρειας βυθίζονταν, οι τιμές των γερμανικών ομολόγων επιδίδονταν σε ράλι και οι αποδόσεις τους υποχωρούσαν αισθητά. 

Σήμερα έχουμε εικόνα ανάκαμψης στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς να ενισχύεται οριακά στο 0,52% από 0,5% χθες, Ωστόσο παραμένει χαμηλότερα από το 0,58%, στο οποίο είχαν σκαρφαλώσει στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Thomson Reuters πρόκειται για την πρώτη πτώση των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων εδώ και έξι εβδομάδες και συνολικά τη μεγαλύτερη των τελευταίων δύο μηνών. Δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα να εξασφαλίσουν επιπλέον κέρδη, καθώς οι αναλυτές προειδοποιούν πως η αναταραχή στις αγορές μετοχών θα συνεχιστεί. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι επενδυτές τις τελευταίες ημέρες δεν έδειξαν την ίδια εμπιστοσύνη σε άλλα παραδοσιακά καταφύγια όπως ο χρυσός- στον οποίο γυρίζουν σταθερά την πλάτη τον τελευταίο χρόνο ή το ιαπωνικό γιεν. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα