Παραμένει σε υψηλό μίας εβδομάδας το ευρώ

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 13:05
UPD:13:08
REUTERS/DAVID W CERNY

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας παραμένει το ευρώ, το οποίο ωφελήθηκε σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες από τις αναταράξεις στο αμερικανικό δολάριο.

Ώθηση στο κοινό νόμισμα παρείχαν και τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ, τα οποία επιβεβαίωσαν ότι η Φρανκφούρτη βρίσκεται σε τροχιά ομαλοποίησης της υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής, παρά τους κινδύνους επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Το ευρώ ως εκ τούτου, κινείται σήμερα στο επίπεδο του 1,1585 δολαρίου, έχοντας ως υψηλό ημέρας το 1,1612 δολάριο και ως χαμηλό ημέρας το 1,1577 δολάριο.

Σε σταθεροποιητικά επίπεδο διαπραγματεύεται και το δολάριο, το οποίο «δοκιμάστηκε» εντόνως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ως απόρροια του διήμερου sell-off στη Wall Street.

Ωστόσο, η μείωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων αλλά και τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό οδήγησαν σε ανάκαμψη του δολαρίου την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές θεωρούν πλέον λιγότερο πιθανή την αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve έως το τελος του 2018. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι έναντι του κοινού «καλαθιού» των έξι κυριότερων νομισμάτων, το δολάριο κινείται στα επίπεδα των 95 μονάδων, παρότι χθες βρέθηκε ακόμη και άνω των 96 μονάδων.

Το ιαπωνικό γεν, από την πλευρά του, ως ασφαλές καταφύγιο, προτιμάται παραδοσιακά από τους επενδυτές σε περιόδους αναταράξεων, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα