Ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς αγορές το Χ.Α.

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 12:11
UPD:12:13
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ευθυγραμμισμένο με τις διεθνείς αγορές είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να υπερτερούν έναντι των πωλητών, δίνοντας μία θετική νότα στο κλείσιμο της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,94% και διαμορφώνεται στις 632,73 μονάδες, διατηρώντας το -έστω και οριακά- θετικό πρόσημο της χθεσινής συνεδρίασης.

Ο τραπεζικός δείκτης, από την πλευρά του, αυξάνεται ήπια κατά 0,60%, με την Eurobank να σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,50%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί κατά 1,20%. Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank κινούνται ανοδικά, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 0,50%.

Η σημερινή αντίδραση αποδίδεται κατά κύριο λόγο, στο θετικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων, με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται αυξητικά κατά 0,50%, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από τις ασιατικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν με κέρδη της τάξης του 1%. Σε θετικό έδαφος βρίσκονται και τα προ-συμβόλαια στην Wall Street.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον και στο Μπαλί, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει κρίσιμες συναντήσεις με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει διπλή στόχευση. Από τη μία πλευρά, να ενισχύσει την αξιοπιστία των επιχειρημάτων της Αθήνας για το ζήτημα των συντάξεων, από την άλλη πλευρά, να θέσει το ζήτημα της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων του ΔΝΤ, η οποία θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους για το ελληνικό δημόσιο.

Στο μεταξύ, στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει η άνοδος των μετοχών των Fourlis, Viohalco, EΥΔΑΠ και ΟΤΕ, οι οποίες παρουσιάζουν κέρδη της τάξης του 2,50%. Εκ του σύνεγγυς ακολουθούν οι μετοχές των Coca-Cola HBC, Grivalia Properties και Aegean, με αύξηση κοντά στο 2%.

Ο όγκος των συναλλαγών, περίπου 1,5 ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, υπερβαίνει τα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 40 ενισχύονται, 31 υποχωρούν, 10 παραμένουν αμετάβλητες και 117 είναι ανενεργές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα