Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 10:16

Praxis Securities: «Σταθεροποιητικά αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά, λόγω της αναμονής των εταιρικών αποτελεσμάτων, ειδικότερα των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, τα οποία αναμένεται να διαμορφώσουν την τάση, καθώς οι κυριότερες κεφαλαιαγορές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν κλειστές λόγω αργίας».

Euroxx: «Θετικό το κλίμα και χθες για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Ο FTSE-40 κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από τους επιμέρους δείκτες, ενώ από τον FTSE-20 ξεχώρισαν οι μετοχές των εταιριών Folli Follie και ΚΑΕ οι οποίες ενισχύθηκαν 6,27% και 5,63% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη και την Ασία οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες υποχώρησαν, ενώ αντίθετα σε θετικό έδαφος κινήθηκε η Αμερική. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα, με επιλεγμένους τίτλους να αποκλίνουν του γενικότερου κλίματος λόγω σημαντικών εταιρικών ανακοινώσεων τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων όσο και σε στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά με ισχνό τζίρο κατόρθωσε και πραγματοποίησε κέρδη κοντά στο 1%. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε σχέση με τον τζίρο είναι ότι μόλις 15 εταιρίες πραγματοποίησαν χτες περίπου το 58% του συνολικού όγκου συναλλαγών. Επίσης σε επίπεδο ανοδικών καθοδικών μετοχών η σχέση ήταν μοιρασμένη με 132 μετοχές να παρουσιάζουν κέρδη έναντι 123 να πραγματοποιούν ζημιές.

»Για σήμερα και εφόσον υπάρξει αύξηση του τζίρου αναμένουμε συνέχεια της θετικής αγοράς και επιπρόσθετα καθοριστική αναμένεται η συμβολή της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο της Εθνικής Τράπεζας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα