Ανοδικά για τρίτη ημέρα κινήθηκε ο χαλκός στη Σαγκάη

Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 11:40

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης του μετάλλου, καθώς οι απεργίες προκαλούν έλλειμμα στην παραγωγή και μείωση των αποθεμάτων.

«Οι τιμές του χαλκού θα αυξηθούν περαιτέρω, καθώς συνεχίζεται η έντονη ζήτηση και υπάρχει περιορισμένη δυνατότητα των εταιρειών να αυξήσουν την παραγωγή μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο Jeremy Goldwyn, επικεφαλής του σκέλους βιομηχανικών εμπορευμάτων της Sucden U.K. Plc, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Σαγκάη. Οι τιμές στο Λονδίνο, οι οποίες έχουν πενταπλασιαστεί από το 2003, ενδέχεται να αυξηθούν ακόμα 50%, καθώς η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά, σύμφωνα με την Sucden, που διαπραγματεύεται στο LME.

O χαλκός για παράδοση Αυγούστου, σημείωσε άνοδο 750 γιουάν, ποσοστό 1%, φθάνοντας στα 76.510 γιουάν (9.532 δολ.) ο μετρικός τόνος, στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, στις 3 μ.μ., τοπική ώρα. Το μέταλλο, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 84%.

Τα αποθέματα που ελέγχονται από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης, έχουν μειωθεί 22% από τον Ιανουάριο, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης από την Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα χρήσης του μετάλλου. Τα αποθέματα στο Λονδίνο, μειώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στις 26 Μαΐου, ποσοστό 1,1%, στους 105.625 μετρικούς τόνους και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Φεβρουαρίου, ίσα με παγκόσμια κατανάλωση περίπου δύο ημερών.

Το αλουμίνιο για παράδοση Αυγούστου έκλεισε στα 21.930 γιουάν ο τόνος ή 50 γιουάν χαμηλότερα από χθες στη Σαγκάη, στις 3 μ.μ., τοπική ώρα. Το μέταλλο, από την έναρξη του έτους, έχει σημειώσει άνοδο 13%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα