Ιταλία: Έντονες αντιδράσεις στα σχέδια της Jacobs Douwe Egberts να μεταφέρει παραγωγή ιστορικών brands στο εξωτερικό

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 12:39
UPD:12:45

Αντιδράσεις προκαλούν στην Ιταλία τα σχέδια της Jacobs Douwe Egberts να μεταφέρει την παραγωγή των ιστορικών brands Ηag και Splendid από το Τορίνο στο εξωτερικό  και μάλιστα σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, χαμηλότερου κόστους εργασίας. Οι θέσεις 57 εργαζομένων βρίσκονται στον αέρα. 

Η έκπληξη για τους εργαζομένους ήλθε την περασμένη εβδομάδα, καθώς όχι μόνον τα οικονομικά της εταιρείας δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα, αλλά και οι προοπτικές της επιχείρησης στα περίχωρα του Τορίνου- που μέχρι και την περασμένη δεκαετία παράγονταν 5.000 ποικιλίας ντεκαφεϊνέ, με τον οποίον είχε γίνει συνώνυμη η μάρκα Hag- προβλέπονταν θετικές και σε άνοδο.

Η απόφαση για μεταφορά δραστηριοτήτων της Hag σε ξένη χώρα προκάλεσε την αντίδραση και του πρώην υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, που σε μήνυμά του στο Twitter επέπληξε έμμεσα εξαγγελθέντα και πολυδιαφημισμένα μέτρα της κυβέρνησης συμμαχίας Λέγκας-Κινήματος 5 Αστέρων για τη φυγή επιχειρήσεων και την προάσπιση των θέσεων εργασίας.

Τα εργατικά συνδικάτα έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις και χαρακτηρίζουν «φαύλη» την απόφαση για μεταφορά της έδρας και της παραγωγής,. Χθες, δίπλα στους εργαζομένους βρέθηκε η δήμαρχος του Τορίνο Κιάρα Απεντίνο.

«Ήλθα για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στις κινητοποιήσεις στις εγκαταστάσεις του Αντετζένο, όπου επί 60 χρόνια παράγονται οι καφέδες Hag και Splendid. Εύχομαι οι εργαζόμενοι να βρούν με την διοίκηση μία λύση που θα προστατεύει τις θέσεις εργασίας. Δεν νοείται μία επιχείρηση να μεταφέρει δραστηριότητες σε ξένο έδαφος, ιδίως δε όταν δεν συντρέχουν λόγοι οικονομικής κρίσης», τόνισε.

Η ολλανδική εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει την παραγωγή σε κάποια άλλη από τις εγκαταστάσεις της στην Ευρώπη, πιθανόν στη Βουλγαρία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, La Repubblica 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα