Κατά το ολυμπιακό πρότυπο η λειτουργία του Πειραιά το καλοκαίρι

Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 17:15

Η ευρύτερη περιοχή του λιμένα του Πειραιά θα λειτουργήσει κατά τη θερινή περίοδο στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αυτό δήλωσαν οι Υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για την εξυπηρέτηση και την διευκόλυνση της πρόσβασης των έξι και πλέον εκατομμυρίων επιβατών που θα διακινηθούν φέτος το καλοκαίρι από το λιμάνι.

Ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε:

α) Την μεταφορά της αφετηρίας των λεωφορείων του ΟΑΣΑ από την ακτή Τζελέπη που βρίσκεται σήμερα, στην περιοχή της προβλήτας «DOCK 3», μέσα στον λιμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των επιβατών που διακινούνται στις γραμμές ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΧΙΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ και ΚΡΗΤΗΣ,

β) Τη δημιουργία ειδικής λωρίδας σε επτά σημεία μέσα στο λιμάνι, με «πιάτσες» ταξί

γ) Την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από νυχτερινές λεωφορειακές γραμμές Πειραιάς-Σύνταγμα, Πειραιάς-Αερολιμένας Αθηνών EXPRESS, Πειραιάς-Κηφισιά.

Ο ΥΕΝ ανακοίνωσε την κατασκευή και λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι πεζογέφυρας, η οποία θα συνδέει τον επιβατικό λιμένα του Πειραιά με το Σταθμό του ΗΣΑΠ. Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από τον ΟΛΠ και το κόστος του θα φτάσει τα 2.600.000 €. Η νέα πεζογέφυρα θα παραδοθεί στο επιβατικό κοινό στα τέλη Ιουλίου.

Επιπλεόν, ανακοινώθηκαν:

- Εγκατάσταση κλειστών χώρων με σύστημα κλιματιζόμενης τέντας σε εννέα συγκεκριμένα σημεία του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, επιπλέον των στεγάστρων που ήδη υπάρχουν, για την εξυπηρέτηση των επιβατών της ακτοπλοΐας. Στους χώρους αυτούς θα υπάρχουν ψύκτες παροχής ύδατος, πυροσβεστήρες και καθίσματα.

- Τοποθέτηση σύγχρονων χημικών τουαλετών, πλησίον των κλειστών κλιματιζόμενων χώρων.

- Ανάρτηση πινακίδων σε κατάλληλα σημεία μέσα και γύρω από το λιμένα του Πειραιά όπως επίσης και στα Ε/Γ πλοία για ενημέρωση του επιβατικού κοινού για τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΛΠ Α.Ε.

- Εγκατάσταση δωρεάν σύνδεσης (Wi-Fi) στο διαδίκτυο (ΙΝΤΕRNET) στη λιμενική περιοχή.

- Δημιουργία αυστηρά καθορισμένων χώρων στάθμευσης ταξί (πιάτσες).

- Ασφαλτική βελτίωση των δαπέδων και διαγράμμιση για την ομαλή κυκλοφορία οχημάτων.

- Ενίσχυση των γραφείων πληροφοριών, INFORMATION DESKS, για εξυπηρέτηση των τουριστών.

- Λειτουργία Συντονιστικού Οργάνου στη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝ, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων (Λιμεναρχείο Πειραιά, Τροχαία Πειραιά, ΟΛΠ, ΗΣΑΠ, ΟΑΣΑ, και Ένωσης Ακτοπλόων) για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμένα.

Τέλος ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων των γιατρών για πλοία της ακτοπλοΐας, που θα γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και χρηματοδότηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα