Χατζηιωάννου: Αύξηση πωλήσεων, μείωση κερδών

Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 18:07

Σε 24,9 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Συμμετοχών Χατζηϊωάννου στο πρώτο τρίμηνο του 2006 έναντι 21,7 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι παρουσιάζοντας αύξηση 14,8%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κύριος παράγοντας της ανόδου των πωλήσεων ήταν η ενίσχυση των δραστηριοτήτων λιανικής της Sprider AE, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου, η οποία προήλθε τόσο από την οργανική ανάπτυξη των πωλήσεων των υφιστάμενων σημείων πώλησης, όσο και από την διεύρυνση και ανανέωση του δικτύου καταστημάτων.

Σε ό,τι αφορά τη θυγατρική εταιρεία Vertical, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006 παρουσιάστηκε σχετική κάμψη σε επίπεδο κύκλου εργασιών σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, η οποία αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην χρονική υστέρηση τιμολογήσεων του πρώτου τριμήνου, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της χρήσης.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σημείωσαν μείωση κατά 28% και διαμορφώθηκαν σε 3,6 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 407.000 ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα κέρδη μετά φόρων & δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2006 σε 142.000 ευρώ έναντι 2 εκατ. ευρώ το περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Τα μικτά κέρδη εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 5,9% στα 8,8 εκατ. ευρώ έναντι 8,4 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ο συντελεστής μικτού κέρδους διαμορφώθηκε στο 35,5% επί των ενοποιημένων πωλήσεων έναντι 38,5% στο περυσινό πρώτο τρίμηνο μειωμένος κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Η μείωση του μικτού περιθωρίου κέρδους αποδίδεται στην διατήρηση της παραγωγικής δραστηριότητας της Vertical σε υψηλά επίπεδα παρά την μη τιμολόγηση, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις μελλοντικές ανάγκες πωλήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα