Δανία: H Interpol αναζητάει μία 64χρονη για απάτη εκατομμυρίων δολαρίων

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 13:12
UPD:13:22
REUTERS/EDGAR SU

Μία 64χρονη γυναίκα αναζητούν οι αρχές στη Δανία, σε συνεργασία με την Interpol, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κρατικής διαφθοράς εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ύποπτη γυναίκα φέρεται να πραγματοποίησε απάτη, ύψους 17 εκατ. δολαρίων (111 εκατ. κορωνών), κατά τη διάρκεια της περιόδου 2002 - 2018, ενόσω εργαζόταν στο υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής της Δανίας.

«Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση» δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας. Η 64χρονη, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει διαφύγει στο εξωτερικό και γι’ αυτό τον λόγο ζητήθηκε η συνδρομή της Interpol.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το είδος της απάτης που φέρεται να διέπραξε. Ωστόσο, οι αρχές κάνουν λόγο για μία υπόθεση διαφθοράς, «με πειθαρχημένο και συστηματικό τρόπο προσέγγισης».

Η Δανία, τους τελευταίους μήνες, βρίσκεται στη δίνη μιας σειράς σκανδάλων, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τα επίπεδα διαφθοράς στη χώρα.

Ήδη, άλλωστε, η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας, η Danske Bank, τελεί υπό διεθνή έρευνα για μια ιστορικών διαστάσεων υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται Ρώσοι μεγαλο-επιχειρηματίες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα