HSBC: Εκροές 43 δισ. δολ. από τις ευρωπαϊκές μετοχές φέτος, αλλά η εικόνα θα αλλάξει το 2019

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 10:49
UPD:10:54
REUTERS/STAFF

Η HSBC αναμένεται να αναβαθμίσει τη σύστασή της για τις ευρωπαϊκές μετοχές σε «ουδέτερες» (neutral) από «υποαπόδοση» (underweight). 

Οι επενδυτές δεν έχουν δείξει φέτος καμία «όρεξη» για ευρωπαϊκές μετοχές. Η διαρκής αναταραχή στους κόλπους της Ένωσης, όπως και όλα τα μακροοικονομικά δεδομένα, που αποκαλύπτουν ότι η ήπειρος κατεβάζει ταχύτητα, έχουν στρέψει τους επενδυτές στην αμερικανική αγορά. Η HSBC εκτιμά, ωστόσο, ότι αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας τα funds ευρωπαϊκών μετοχών έχουν έρθει αντιμέτωπα με εκροές ύψους 43 δισ. δολαρίων από τις αρχές του έτους, την ώρα που τα αμερικανικά συνεχίζουν ακάθεκτα το ράλι τους. Ωστόσο οι ειδικοί της προβλέπουν ότι η δυναμική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας θα ανακοπεί το πρώτο εξάμηνο του 2019, με αποτέλεσμα η προσοχή των επενδυτών να στραφεί και πάλι στην Ευρώπη, όπου οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι αρκετά πιο ελκυστικές. 

Υπό τις συνθήκες αυτές η HSBC αναμένεται να αναβαθμίσει τη σύστασή της για τις ευρωπαϊκές μετοχές σε «ουδέτερες» (neutral) από «υποαπόδοση» (underweight). «Στα τέλη του πρώτου τριμήνου η ορμή της αμερικανικής οικονομίας θα αρχίσει να χάνεται» σχολίασε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Γουίλεμ Σελς, επικεφαλής στρατηγικής αγορών της HSBC Private Banking με υπό διαχείριση ενεργητικό 262 δισ. δολαρίων. «Πιστεύω ότι εκείνη την περίοδο πιθανόν θα στραφούμε στην Ευρώπη» συμπλήρωσε. 

Προειδοποίησε πάντως ότι η πολιτική αναταραχή, με την Ιταλία στο επίκεντρο, και η βραδύτερη ανάπτυξη της εταιρικής κερδοφορίας εξακολουθούν να είναι παράγοντες, που ρίχνουν τη σκιά τους στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο πλαίσιο αυτό η HSBC «ψηφίζει» τις αγορές του «πυρήνα». 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα