Ιταλία: Κόντε, Τρία ετοιμάζουν Roadshow, για να μετριάσουν τον αντίκτυπο Σαλβίνι

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 10:16
UPD:10:26
EPA/RICCARDO ANTIMIANI

Με ένα roadshow, στο οποίο θα δώσει το «παρών» ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, αλλά και ο υπουργός Οικονομίας, Τζιοβάνι Τρία, επιχειρεί η Ρώμη να ανακόψει τις πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα και τις μετοχές των τραπεζών. Καλούνται να πείσουν ότι διαθέτουν αξιόπιστο σχέδιο για την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, αλλά και ότι ο δικός τους λόγος μετράει στον ίδιο τουλάχιστον βαθμό με τις προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και αργηγού της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. Το «Salvini effect» έχει γίνει αισθητό στις αγορές και κάποιος θα πρέπει να μετριάσει τον αντίκτυπό του. 

Οι συνεχείς επιθέσεις του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών στους «γραφειοκράτες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους  οίκος αξιολόγησης και πάσης φύσεως «εχθρούς» έρχονται συχνά σε πλήρη αντίθεση με εκείνες των Τρία και Κόντε. Είναι προφανές ότι οι επενδυτές θεωρούν πως ο πρώτος έχει το πάνω χέρι στην κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa την εντύπωση αυτή θα επιχειρήσει να ανατρέψει το roadshow, που ετοιμάζεται, την ώρα που η νευρικότητα στην αγορά έχει χτυπήσει κόκκινο. 

Η απόδοση του ιταλικού διετούς ομολόγου σκαρφάλωσε σήμερα προς στιγμήν έως και το 1,958%, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 30 Μαΐου, για να υποχωρήσει στη συνέχεια κοντά στο 1,85%. Η απόδοση του δεκαετούς ανήλθε σε νέα υψηλά 4,5 ετών, του 3,628%, αλλά αυτή την ώρα (10:10 ώρα Ελλάδος) παρουσιάζει αποκλιμάκωση στο 3,54% έναντι κλκεισίματος στο 3,57% στη χθεσινή συνεδρίαση. Στο 4,65% σταθερά η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, που έχει παρασυρθεί στη δίνη των ιταλικών αναταράξεων. 

Στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης ο FTSE MIB παρουσιάζει άνοδο 0,38%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα